Her finder du generel viden omkring ind- og udflytning, husorden for vores ejendomme, hvad gør du ved mangler og meget mere.
Finder du ikke svar på dit spørgsmål her, er du meget velkommen til at bruge kontaktformularen i bunden af siden, sende os en mail på administration@evbolig.dk eller ringe til os på tlf.: 70 20 56 82.
Telefonen er åben alle hverdage kl. 09.00 – 12.00
Et nyistandsat gulv har som regel fået en omfattende behandling – det vil sige en grundig afhøvling og slibning, samt lakering.
Din vedligeholdelsespligt i lejemålet omfatter blandt andet gulvene. Hvis du vedligeholder gulvene rigtigt, kan de nyistandsatte gulve holde sig smukke i mange år.
Gulvene rengøres ved at fjerne støv og snavs og bør vaskes jævnligt med varmt vand tilsat lidt sæbespåner.
Når du vasker gulvet, bør vandforbruget være moderat og eftertørring skal foregå hurtigt. Hårdt smuds (så som mærker fra sko), fjernes med benzin eller mineralsk terpentin. Bruger du andet end sæbespåner at vaske gulvet i, skal du være opmærksom på at gulvet som udgangspunkt skal afslibes, inden genlakering kan finde sted.
Gulvene er lakeret med vandbaseret lak. Genlakering skal foretages inden lakken er slidt igennem, idet lakering da kan ske uden forudgående afslibning. Det er din vedligeholdelsesforpligtelse at dette overholdes. Vær opmærksom på, at mangelfuld vedligeholdelse, som konstateres ved fraflytning, vil blive betragtet som misligholdelse og udbedring vil dermed finde sted for din regning.
I vores nye lejligheder bruger vi ikke trægulve – men trælignende laminatgulve. Vedligeholdelse af disse sker alene med afvaskning af gulvene i vand med universalrengøring eller ph- neutrale sæber – IKKE sæbespåner eller opvaskemiddel.
Spørg din vicevært hvilket gulv du har i din lejlighed, og hvordan du vedligeholder det – han ved det helt sikkert.
Vi er meget strikse med husdyr i lejemålene. Det er IKKE tilladt at have husdyr i vores lejemål. Det er bestemt ikke fordi vi ikke kan lide dyr, men skyldes udelukkende hensynet til andre lejere i ejendommen samt efterfølgende lejere der kan lide af allergi. Vi kan gives tilladelse til enkelte slags husdyr (skildpadder mv.), men du skal indhente en tilladelse fra os før du anskaffer kæledyret.
Har man i strid med ovenstående husdyr i lejemålet, kan det medføre ophævelse af lejemålet jf. Lov om leje § 171, stk. 1, nr. 6 og § 182, stk. 1, nr. 7.
Dette gælder også ved pasning/besøg af andres dyr.
I forhold til vedligeholdelse og hvem der betaler hvad, henviser vi til lejekontrakten.
Vi har lejemål i mange udformninger, størrelser og med forskellige beliggenheder. Hvis vi ikke har et ledigt lejemål der passer dig nu, kan du komme på vores infoliste.
Fortæl os om dine ønsker via kontaktformularen eller på mail: udlejning@evbolig.dk.
Det er gratis for dig at blive skrevet op ligesom det er gratis at stå på listen. Så længe du er på listen, vil du modtage en mail hver gang vi annoncerer en lejlighed i dit område. Du kan til enhver tid afmelde dig.
Hvis du gentagne gange overtræder ejendommens husorden – og efter flere påkravsskrivelser fra udlejer fortsætter overtrædelserne – kan det medføre opsigelse eller ophævelse af lejemålet.
Administration og vicevært har ret til at påtale overtrædelse af husordenen og anvisningerne skal følges.
I øvrigt henvises til bestemmelser i lejekontrakter og Lov om leje: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2022/341
Ved nogle af vores ejendomme er der parkeringsområde. Du skal være opmærksom på at pladserne i mange tilfælde er betalingsparkering. Du må ikke parkere her, hvis du ikke har lejet en plads. Gør du det alligevel, kan det udløse en parkeringsafgift der ikke refunderes.
Parkeringspladserne er efterspurgte. Det betyder at parkering af campingvogne, trailere og større køretøjer ikke er tilladt på pladserne.
Der er skiltning på alle vores parkeringsområder, så du er aldrig i tvivl om, om det er et betalingsområde.
For at undgå at radiatorventilerne sætter sig fast, skal disse ”motioneres” en gang imellem. Det betyder at de skal drejes rundt et par gange hver måned. Det tager kun et øjeblik for dig at gøre det. Spørg din ejendomsansvarlige. Han viser dig gerne hvordan du gør.
Lejemålene er lejernes hjem. Du skal derfor tage hensyn til dine naboer, når du hører musik, ser tv, spiller på instrumenter osv. – eller når du har brug for at bruge støjende værktøjer og andre maskiner der kan medføre støjgener for naboerne. Vi henstiller til at man ikke bruger støjende husholdnings-, opvaske- eller vaskemaskiner i tidsrummet mellem kl. 22.00 og kl. 8.00.
Brug af boremaskiner og andre håndværksmaskiner eller opsætning af ting på væggene, må kun finde sted hverdage mellem kl. 8.00 og kl. 19.00 samt weekender mellem kl. 10.00 og kl. 17.00.
Hvis du har brug for at holde en festlighed i dit lejemål, bedes du advisere de andre beboere i opgangen og i øvrigt tænke ind i at holde god ro og orden. Det vil du selv sætte pris på, næste gang din nabo holder fest…. 😉
Vi klarer renholdelse af trappeopgangene. Rengøringen af disse udføres hver 14. dag og omfatter vask af gulvbelægning samt aftørring af stødtrin, gelænder og postkasser. Din dørmåtte fejes og sættes op af døren.
Vi sørger også for at vinduerne pudses en gang i kvartalet hvor det er muligt.
Trapper, kælderrum og fællesområder er områder der kan bruges af alle beboere i ejendommen. Også her skal du tage hensyn til dine naboer. Det betyder at leg og støjende ophold/adfærd på disse arealer ikke er ok.
Trappeopgange, reposer og svalegange er umiddelbart praktiske steder at stille barnevogne, legeredskaber, flasker, papkasser og andre private ting.… MEN disse fungerer også som flugtveje og der må derfor ikke henstilles ting her. Det samme gælder fodtøj og skoreoler.
I kælderarealerne skal du stille dine ting ind i dit kælderrum, ligesom cykler mv. kun må placeres på de dertil indrettede pladser.
Det er nødvendigt at der er fri adgang til alle dele af ejendommen, herunder til affaldscontainerne, så disse kan tømmes.
Tænk derfor over hvor du henstiller barnevogne, cykler, legeredskaber m.v. Disse må ikke stå i vejen for andre – hverken for andre beboere eller andre der har deres daglige gang på ejendommen (renovationsfolk, viceværter osv.).
Det er ikke tilladt at bruge legetøj så som bue/pil, dartspil, diverse skydelegetøj eller andet der kan være til fare eller ulempe for andre.
Træer, buske og andet beplantning trives bedst – og er flottest – når det ikke beskadiges. Lad derfor være at brække grene af træer og buske eller på anden måde beskadige beplantningen.
Hvis du opdager fejl i lejemålet – eller noget der ikke fungerer, skal du melde dette til viceværten med det samme. På den måde får vi løst fejlen hurtigst muligt til gavn for både lejer og udlejer, inden den eventuelt fører til en større fejl – eller direkte manglende funktion.
Jf. Lov om leje er du nemlig pligtig til at indrapportere fejl og mangler i lejemålet til udlejer. Gør du ikke det, kommer du selv til at hæfte for udbedring af disse, samt de følgeskader der eventuelt må opstå i den forbindelse. Du kan blot skrive til os på vicevaert@evbolig.dk
For at forlænge levetiden på hængslerne i vinduerne, samt tætningslisterne, skal du én gang om året sørge for at smøre hængslerne med olie og aftørre tætningslisterne.
Døre med dørpumpe skal være lukkede og må ikke holdes åbne ved anbringelse af sten, træstykker eller lignende.
Alle døre der er aflåselige skal låses efter brug.
Det er vigtigt at branddøre aldrig blokeres, idet de skal kunne åbnes og lukkes i tilfælde af brand.
Pulterrumsdøre skal altid være aflåst. Pulterrum der ikke holdes forsvarligt aflåst, inddrages. Hvis pulterrummet ikke er aflåst, dækker forsikringen heller ikke i tilfælde af indbrud.
Lejligheden skal bibeholdes i sin oprindelige form. Der må ikke opsættes vægge eller ændres på lejemålet, med mindre udlejer giver accept til dette. Se de nærmere bestemmelser omkring dette i din lejekontrakt.
I administrationen er vi altid klar til at hjælpe dig med svar på alt indenfor det administrative – det vil sige huslejeopkrævninger, lejekontrakter, opsigelser og meget mere.
Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål i denne informationsskrivelse, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 56 82 (telefontid er mandag til fredag kl. 9.00 til 12.00).
Har du brug for hjælp udenfor telefontiden, kan du skrive os en mail på udlejning@evbolig.dk eller du kan bruge vores kontaktformular.
Vores adresse er Nytorv 10B, 1. sal. 4200 Slagelse. Her er du meget velkommen til at besøge os.
Vi oplever ofte spørgsmål om der må tørres tøj i lejemålet. Der må ikke tørres tøj i andre rum end badeværelset, hvor døren lukkes, og udsugningen er tændt.
Tørring af tøj i andre rum danner nemlig yderligere kondensfugt i lejemålet end hvad vi normalt danner. For at undgå fugten anbefaler vi, at du lufter ud ca. 10 min. 2 – 3 gange dagligt. Når der opstår fugt/dugperler på den indvendige side af glasset, skyldes det at der er stor forskel mellem temperaturen inde og ude, og det afhjælpes normalt let ved udluftning. Fugten kan sætte sig i hjørner og fuger, hvis ikke der luftes nok ud.
I badeværelset skal væggene og gulvet aftørres umiddelbart efter hvert bad. Derved forhindrer du unødig fordampning samt kalkdannelser på væggene og gulvet. Når du er færdig med at bade, bør du lade udsugningen stå tændt et godt stykke tid efter.
Når du rengør flisebelægningen på væggene og gulvet, må du ikke afrense med afkalkningsmiddel, da det opløser flisefugerne. Skulle man få kalkbelægninger på fliserne, afrenses med husholdningseddike.
Toilettet, håndvasken og afløb må ikke rengøres med saltsyre. Saltsyre ødelægger glasuren på saniteten og ætser afløbsrørene – og er samtidig enormt hårdt for miljøet. Toilettet rengøres bedst med toiletrensemiddel og universalrengøringsmiddel. Gulvafløb – herunder vandlåsen – renses manuelt for hår og sæberester, inden eventuel anvendelse af afløbsrens.
Nogle lejemål har tilknyttet en altan. På denne må der gerne grilles, hvis der er plads til det. Ved gasgrill skal gassen fjernes fra altanen efter brug.
Når du har fået besked på du har fået lejligheden, skal du sende os følgende oplysninger (på alle der skal stå på lejekontrakten):
Det bruger vi til at udarbejde og sende lejekontrakten til digital underskrift hos dig, sammen med opkrævning på depositum og forudbetalt leje, husorden og energimærke på ejendommen. Du skal bruge dit NemID/MitID for at underskrive kontrakten. Når du har underskrevet, får vi automatisk besked og sender kontrakten retur til dig med vores underskrift på.
Husk at gemme den underskrevne lejekontrakt. Du skal blandt andet bruge den, hvis du skal søge boligsikring.
På side 5 i lejekontrakten finder du tidspunktet for indflytningssynet. Her mødes vi i lejemålet, hvor vi gennemgår lejemålet med dig og du får overdraget nøglerne til lejemålet. Når indflytningssynet er afholdt, kan du begynde at flytte ind. Tilmelding til forsyningsselskaberne skal du ikke tænke på – det klarer vi for dig (både på el, vand og varme).
Indflytningsrapporten udarbejdes digitalt og sendes til dig ved afslutningen af indflytningssynet. Her kvitterer du for modtagelsen af indflytningsrapporten.
Efter afholdelse af indflytningssynet har du yderligere 14 dage til at fremsende eventuelle fejl og mangler i lejemålet til os. Lige efter indflytningssynet fremsender vi en mail til dig, med et link til ”MoveOn”, hvor du kan lægge billeder og beskrivelser af fejl/mangler ind. Du skal være opmærksom på at linket lukker efter 14 dage. Vi kontakter dig efterfølgende, for at aftale nærmere omkring de fremsendte fejl og mangler.
Vi gemmer indflytningsrapporten. Du skal nemlig ikke hæfte for de eventuelle fejl og mangler ved din fraflytning, som også var der ved din indflytning – og som vi ikke lige kan få rettet op på i din beboelsestid. Derfor er det også vigtigt, at du sender alle de ting til os du finder indenfor de 14 dage.
Ved lejemålets oprettelse skal du huske at meddele adresseændring på folkeregisteret indenfor 5 dage. Vi sørger selvfølgelig for at dit navn står på postkassen fra den dag du overtager lejemålet.
Ved underskrift af lejekontrakten, indbetaler du 3 måneders depositum og mellem 1-3 måneders forudbetalt leje. Depositummet bruger vi noget af til istandsættelsen, når du fraflytter. Den forudbetalte leje kan du bo op, den dag du opsiger dit lejemål. Her skal du være opmærksom på du stadig skal indbetale a conto vand/varme i opsigelsesperioden.
Hvis du har brug for at opsætte en parabol eller antenne, beder vi dig kontakte din vicevært inden. Der er nemlig nogle steder på ejendommen disse ikke må placeres.
Den senest rettidige betaling af din husleje er senest den 1. hverdag efter forfaldsdagen. Ved forsinket betaling opkræves et påkravsgebyr samtidig med den efterfølgende betaling, jf. Lov om leje.
For at undgå for sen betaling (og spare dig for påkravsgebyr) beder vi dig tilmelde din lejebetaling til Betalingsservice. Så slipper du også for at skulle huske på at betale din husleje hver måned. Det sker helt af sig selv
Du vil ved første lejebetaling modtage et FI-kort med posten eller på mail. På dette fremgår de oplysninger du skal bruge for at tilmelde din betaling til BS. Den første gang efter tilmeldingen skal du holde øje med om lejen trækkes automatisk, det afhænger nemlig af tidspunktet på måneden du har tilmeldt den.
Én gang om året, som udgangspunkt pr. 1/1, reguleres din husleje. Dette sker efter nettoprisindekset og omfatter også regulering af depositum og forudbetalt leje, så disse til enhver tid svarer til 3 måneders depositum og 1-3 måneders forudbetalt leje. Reguleringen af depositum og forudbetalt leje sker over samme antal måneder som du har indbetalt. Dvs. ved indbetaling af depositum svarende til 3 måneders leje, sker reguleringen over 3 måneder. Det samme gælder den forudbetalte leje. Indbetaling af forudbetalt leje svarende til 2 måneders husleje, reguleres over 2 måneder.
I forbindelse med kommunens krav om sortering af affald skal affaldet fordeles i de dertil indrettede containere. Det står på affaldscontainerne hvordan affaldet skal sorteres, ligesom det fremgår af den affaldssorteringsblanket, der udleveres ved indflytning. Affaldsposer med madvarer skal lukkes forsvarligt, inden de lægges i containeren, ligesom papaffald mv. skal foldes, så det fylder mindst muligt.
Storskrald og haveaffald kan du bestille til afhentning på kommunens hjemmeside. Det er en aftale mellem lejer og renholdningsselskab og udlejer er IKKE en del af den. Storskrald og haveaffald kan du ligeledes aflevere på nærmeste genbrugsstation.
Henstilling af affald, indbo og lignende på fælles arealer er ikke tilladt. Gør man det alligevel, kan det i værste fald medføre et påkrav og en opsigelse jf. Lov om leje § 171, stk. 1, nr. 6 og § 182, stk. 1, nr. 7.
En dørtelefon er dejlig og let måde at åbne op for gæster. Vis omtanke og luk kun dine egne gæster ind.
Alle vores ejendomme har tilknyttet en vicevært/ejendomsansvarlig. Han er den der sørger for at afhjælpe de fejl og mangler der kan opstå i dit lejemål og i din ejendom – og det er ham der sørger for at tingene i og omkring ejendommen er i orden.
Det er ham, du skal kontakte vedrørende mangler, uorden, uregelmæssigheder eller akutte reparationer i lejemålet.
Han har mange lejemål han sørger for, så vær lidt tålmodig hvis han ikke tager telefonen lige med det samme når du ringer på telefon 70 20 56 82 (telefonen er åben mandag til fredag kl. 9.00 til 12.00).
Det bedste du kan gøre, er dog at sende ham en mail på vicevaert@evbolig.dk, hvor du kort beskriver det, du har brug for hjælp til. Han svarer dig så hurtigt han kan.
Fugle og katte er søde og meget fristende at fodre. Men det er ikke kun dem du fordrer – du fodrer også skadedyr som rotter og mus, når du lægger mad ud. Det er derfor ikke tilladt at fodre nogle former for dyr på ejendommenes udendørs arealer.
Såfremt der i forbindelse med indbrud eller vandskader sker skade på privat indbo, skal du melde det til dit forsikringsselskab. Det er dem der skal dække skaderne på dit indbo.
Det samme gælder for indboet i dit kælderrum.
Alle boliglejemål har tre måneders opsigelse i følge Lov om leje. Dvs. løbende måned + 3 mdr.
Når du ønsker at opsige lejemålet, skal det ske skriftligt via mail til: administration@evbolig.dk eller til vores kontor.
Oplys som minimum:
Husk at datere opsigelsen. Hvis I er flere end én på lejekontrakten, skal alle der er registrerede som lejere, sende en opsigelse.
Når vi har modtaget opsigelsen fra alle registrerede lejere på lejekontrakten, sender vi dig en skriftlig bekræftelse herfor. Vær OBS på, at bekræftelsen indeholder tidspunktet for flyttesynet. Du skal bekræfte at du har modtaget tidspunktet, ved at svare på mailen.
Flyttesynet er her, hvor vi gennemgår lejemålet og her vi fastsætter omfanget af istandsættelsen.
Ved ønske om genudlejning før tid, vil du opleve at vi indkalder til flyttesyn 14 dage før det ønskede genudlejningstidspunkt. Årsagen er at det er lettere at fremvise et lejemål vi har fri adgang til. Ønsker du ikke det, bedes du oplyse det.
Der udarbejdes en digital flytterapport ud fra vores gennemgang af lejemålet, som du kvitterer for du har modtaget på flyttesynet. Vi bruger systemet ”MoveOn” til det. Vær opmærksom på, at selvom du kvitterer for modtagelsen, kan du stadig gøre indsigelser gældende efterfølgende, hvis du ikke er enig i de ting der fremgår af rapporten.
Vær opmærksom på at du skal fraflytte lejemålet senest 14 dage før din opsigelsesperiode udløber. De 14 dage har vi til istandsættelse af lejemålet.
For at sikre en ny lejer altid modtager lejemålet istandsat efter vores høje standard, står vi for istandsættelsen og beløbet til dette modregnes i dit depositum.
Disse ting fremgår af lejekontraktens §11.
Fremvisning
For at kunne udleje dit lejemål er det nødvendigt vi kan fremvise det til potentielle lejere. Vi kontakter dig når vi har nogle lejere, der gerne vil se dit lejemål og koordinerer tidspunktet med dig. Ifølge lejeloven skal vi have adgang til fremvisning af lejemålet 2 timer hver 2. hverdag – men vi planlægger ofte flere fremvisninger indenfor et tidsrum på et par timer, så vi ikke forstyrrer mere end højest nødvendigt.
Bemærk, at hvis vi ikke får adgang til lejemålet, kan du komme til at hæfte for evt. tabt husleje, hvis lejemålet ikke bliver genudlejet inden din fraflytning.
Flyttesynet
I den bekræftelse på opsigelsen du modtager fremgår det hvad du skal gøre i lejemålet inden fraflytning.
Lejemålet skal være HELT tømt og rengjort ved flyttesynet. Sørg for at få gjort alle hårde hvidevarer grundigt rent, samt afkalke brusekabine, håndvaske, armaturer osv. Det er nemlig de ting der tager rigtig lang tid for rengøringsfirmaet at gøre rent.
Husk også at tømme kælderrummet.
Skabe, gardiner, hylder og lamper som du selv har sat op, skal være fjernet fra lejemålet. Hvis det er aftalt at den nye lejer skal købe nogle af dine ting, skal disse være nedtaget og sat i kælderrummet/ude af lejemålet ved flyttesynet.
Alle nøgler, nøglebrikker, vaskekort, parkeringskort og lign. skal afleveres ved flyttesynet. Sørg for at aflevere dem alle, så du sparer udgiften til et nyt låsesæt mv.
Udarbejdelsen af slutopgørelsen – og dermed afregning af depositum mv., vil finde sted hurtigst muligt efter opsigelsesperiodens ophør. Vi udarbejder og fremsender slutopgørelsen til dig, så snart vi har alle fakturaer fra istandsættelsen klar.
I slutopgørelsen vil du opleve, at vi tilbageholder et beløb til vand- og varmeregnskabet, som kommer året efter din fraflytning. Det skyldes at det først er her de sidste måneder af din lejeperiode er med. Vand- og varmeregnskabet vil blive fremsendt til dig i starten af det førstkommende år efter din fraflytning. Det er derfor vigtigt at vi har din nye adresse – og at du henvender dig med nye kontaktoplysninger, hvis du skifter nogle af disse ud efter din fraflytning.
Ved flyttesynet kontrolleres bl.a.:
Skulle du have misligholdt dit lejemål i en sådan grad, at det kræver en istandsættelse udover de 14 dage – og dermed forsinker en ny lejers indflytning – er udlejer berettiget til at modregne tabet i dit depositum.
Det er ikke tilladt at antænde fyrværkeri – hverken i ejendommen eller på dennes arealer.
Der er kun fællesvaskeri på ganske få ejendomme, idet vi tilstræber at skabe plads i lejemålene til vaskemaskiner og tørretumblere.
I de ejendomme der har fællesvaskeri, vil udgiften til vaskeri vil blive opkrævet via huslejeopkrævningen og der vil i vaskekælderen hænge vejledninger og ordensregler for benyttelse af vaskeriet. Der skal bruges et vaskekort til maskinerne, som ligger i lejemålene ved indflytning. Mister du dit kort, koster et erstatningskort kr. 150,00. Kontakt vicevaert@evbolig.dk for at bestille nyt kort.
Generelle brugsregler
EV Bolig A/S
Cvr.: 27980597
EAN nr. 5790002612527
Nytorv 10B, 1.
4200 Slagelse
Leva Ejendomme A/S
Cvr.: 38057103
EAN nr. 5790002612527
Nytorv 10B, 1.
4200 Slagelse
© 2025 EV Bolig – Designet af Aveo web&marketing